φαρμακευτικός σύλλογος Πέλλας

ΠΦΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ .ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΚΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ
2016-05-28 11:42:57

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

ΑΘΗΝΑ 25.5.2016

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.1517

ΠΡΟΣ

 

Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους

 

Της  χώρας

 

 

Mε αφορμή την τελευταία  απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Υγείας  σχετικά με  την διάθεση των ΓΕΔΙΦΑ και επειδή διαπιστώνουμε μια προσπάθεια- από κυβερνητικούς αλλά και κύκλους της αντιπολίτευσης -πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :

 

  • Σαφής και ξεκάθαρη  θέση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου  παραμένει η πώληση οποιουδήποτε φαρμάκου μόνο από τα φαρμακεία.
  • Σαφής και ξεκάθαρος στόχος από την αρχή της θητείας αυτού του Συμβούλιου είναι η προσπάθεια αποτροπής των μνημονιακών μέτρων που έχουν προαποφασιστεί εδώ και μερικά χρόνια.
  • Σαφής και ξεκάθαρη θέση μας παραμένει η διάφανη συμμετοχή σε επιτροπές και  θεσμικά Κέντρα αποφάσεων, προκειμένου να αποσοβήσουμε κινδύνους που μπορεί να έλθουν ξαφνικά , όπως γινόταν συνεχώς  στο παρελθόν.

Στα πλαίσια αυτά  ο Γεν. Γραμματέας κ. Ιωάννης Μακρυγιάννης συμμετείχε στην Επιτροπή του ΕΟΦ για τα ΜΗΣΥΦΑ, με στόχο την αποτροπή της πλήρους απελευθέρωσης όλων των σκευασμάτων να διατίθενται εκτός φαρμακείων.

 

Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε σύμφωνη γνώμη για την ολοκληρωτική διάθεση τους εκτός φαρμακείων και θεωρείται  επίτευγμα του κ. Μακρυγιάννη η δημιουργία ειδικής κατηγορίας αλλά και η μικρή λίστα που ανακοινώθηκε .

 

Προφανώς η κυβέρνηση  χρησιμοποιεί την παρουσία του ΠΦΣ ως άλλοθι. Όμως έχουμε επιλέξει τον δρόμο της συμμετοχής, της διαφάνειας και της αντιπαράθεσης εκ των έσω, παρά τον  δρόμο της  επαναστατικής αποχής  και της αναμονής.

 

  • Εξακολουθούμε να ζητούμε τις θέσεις και τις εναλλακτικές προτάσεις  που ενδεχομένως να έχει η αξιωματική αντιπολίτευση, απέναντι στις αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης, όπως ακριβώς τις ζητούσαμε και τα προηγούμενα χρόνια.

Συνάδελφοι

 

Οι περιστάσεις δεν δικαιολογούν θριαμβολογίες, ακόμη και εκεί που αποτρέπουμε την ολοκληρωτική καταστροφή. Αυτό όμως που πρέπει να  γίνει ξεκάθαρο είναι ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να αποτραπούν τα χειρότερα και μέχρι σήμερα το ισοζύγιο είναι θετικό.

 

Δεν αποδεχόμαστε και δεν υποκύπτουμε σε τίποτα . 

 

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να απορρίψουμε ή να αμβλύνουμε, αυτά που τα μνημόνια των προηγούμενων αλλά και των μελλοντικών ετών , μας επιβάλλουν ή θα μας επιβάλλουν . Η κομματική σπέκουλα από την πλευρά είτε της κυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης, είναι ξεπερασμένη μέθοδος και την απορρίπτουμε .

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                       ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ